Emlak Acentesi

Satılık,Kiralık,Arsa

Telefon 0 (212) 232 6 232

haber_7f96eb3b-ace5-49ad-aca3-0f09c99ff205_02062017130432252.jpg

Cumhurbaşkanı'ndan Büyük Projelere Talimat Geldi !!!!

2.06.2017 13:04:31

Haber Acentesi

 

Cumhurbaşkanı “Türkiye’nin vitrini” dediği İstanbul’un büyük projeleri için tekrar talimat verdi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan yaptığı konuşmada İstanbul’a yapılacak projeler hakkında;

 "Şu bir gerçektir; Ankara Türkiye'nin başkentiyken, İzmir Ege'nin incisiyken, Antalya ve Muğla gibi şehirlerimiz turizm markalarıyken, İstanbul her anlamda ülkemizin vitrinidir. İstanbul, Türkiye'nin özetidir. Türkiye'nin 80 vilayetinin tamamının da İstanbul ile insani ve fiziki bağlantısı vardır. Bu şehrin altyapısını, üst yapısını ne kadar güçlendirir, içinde yaşayanların hayat kalitesini ne kadar yükseltirsek İstanbul da kendi üzerine düşen görevleri o derece rahat yerine getirecektir...”

En geç 2023’e kadar tamamlanacak olan 3.Havalimanı,Kanal İstanbul ve 3 Katlı İstanbul Tüneli olmak üzere büyük projeleri takip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan  planlanan tarihlerde hizmete girilmesi için tekrar talimat verdiği belirtildi.

Dünyanın sıfırdan inşa edilen en büyük projesi olan 3. İstanbul Havalimanı inşaatının büyük oranda tamamlandığı ve projenin ilk etabının planlandığı gibi 2018'in şubat ayında hizmete gireceği öğrenildi. Plan, etüt, mühendislik ve ihale süreçleri devam eden Kanal İstanbul ile Üç Katlı İstanbul Tüneli projesi çalışmalarının da, planlanan takvime uygun olarak ilerlediği ve daha önce duyurulduğu gibi en geç 2023'e kadar tamamlanacağı ifade edildi. 

 

Hızlı Tren Hattı

3.Havalimanı ile ilgili diğer bir proje de 3.Köprü- 3.Havalimanı- Halkalı Hızlı Tren Hattı olacak. Havalimanı da dahil söz konusu güzergaha ulaşımı kolaylaştıracak olan projenin yatırım maliyeti yaklaşık 4.5 milyar TL. Söz konusu tren hattının önümüzdeki yıl ağustos ayında hizmete girmesi öngörülüyor.

 

3.Katlı İstanbul Tüneli

Tünel, TEM Otoyolu, E-5 Karayolu, Kuzey Marmara Otoyolu ve 9 metro hattıyla entegre edilecek. Yap-işlet-devret modeliyle yapımına başlandıktan sonra 5 yıl içinde tamamlanması hedeflenen tünelin kullanıma geçmesiyle Avrupa yakasında İncirli'den Anadolu yakasında Söğütlüçeşme'ye, 31 kilometre uzunluğunda 14 istasyondan oluşacak hızlı metroyla yaklaşık 40 dakikada ulaşılacak. Projenin mühendislik ve etüt ihalelerini kazanan firmanın önümüzdeki günlerde sondaj çalışmalarına başlaması bekleniyor. Projenin yaklaşık 1 yıl içine tamamlanarak İstanbulluların hizmetine sunulması planlanıyor.

 

Çılgın proje: Kanal İstanbul

 

Marmara ile Karadenizİ birleşitiren Kanal İstanbul’un genişliği 500 m derinliği 25m küçükçemece gölünün genişliği ise 1000 ila 2200 m arasındadır.

Kanal İstanbulu çevreleyen potoğrafyanın ürettiği haliçlerin oluşturduğu güzel manzaralar ve küçük tekneler için marinalar,sergi,konferans,gösteri merkezi,iş kuleleri ,müze gibi kültür merkezleri yapılacak.

 

Sabiha Gökçen metrosu 2020’de

 

Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşacak metro hattının da 2020 yılına kadar tamamlanması bekleniyor. Havalimanı ile Kurtköy arasında hizmet verecek 6 kilometrelik metro hattı Kadıköy ve Üsküdar'dan başlayan metro hatlarını birbirine entegre edecek. Hat 3 duraklı yeni olacak. Yüksek Hızlı Tren hattının da devreye girmesiyle bu bölge bir aktarma merkezi haline gelecek.

 

Reklamlar;

İstanbul Arnavutköy de Satılık Daire İlanları İçin Tıklayınız……!