Emlak Acentesi

Satılık,Kiralık,Arsa

Telefon 0 (212) 232 6 232

haber_7f96eb3b-ace5-49ad-aca3-0f09c99ff205_04112017105758396.jpg

Yerli otomobili üretecek şirketler belli oldu

4.11.2017 10:57:57

HABER ACENTESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli otomobili üretecek beş şirketi “Türkiye’nin Otomobili Ortak Girişim Grubu Tanıtım” toplantısında açıkladı. Buna göre Türkiye'nin yerli otomobilini Turkcell, BMC, Kıraça Holding, Zorlu Holding ve Anadolu Grubu üretecek.

 

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:

‘İLK OTOMOBİLİN TALİPLİSİ BENİM’

Türkiye’nin otomobili için elini taşın altına koyan babayiğitlerimizi ilan edeceğimiz bu toplantının, ülkemize, sektörümüze, girişim grubunu oluşturan şirketlere hayırlı olmasını diliyorum. Merhum Muhammet Ali, “Hayal gücü olmayan insanın kanatları yoktur” diyor. Bizim de markası Türk, tasarımı Türk, üretimi Türk, pazarlaması Türk bir otomobile sahip olma hayalimiz vardı. Aslında bu bizimle birlikte milletimizin de hayali.

91 bin otomobilin satıldığı 2001’de böyle bir girişimin ekonomik bulunmaması gayet normal, ancak 2017 yılında 720 bin satışa ulaşıldığı için bu artık bir gereklilik.

Engellerin aşılması noktasında Cumhurbaşkanı olarak bizzat yanınızda yer alacağımı belirtmek isterim. Hatta gerekiyorsa Cumhurbaşkanlığında da bir ekibi görevlendireceğimi belirtmek istiyorum.

Madem ki bu babayiğit arkadaşlarımız ellerini taşın altına soktular bizlere de destek vermek düşer. İlk otomobilin bedelini ödemek şartıyla da ilk taliplisi benim.

‘HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİMİZDEN EMİN OLUN’

Bugün burada atılacak imzalar, dönüşümü yakalama kararımızın nişanesi olacaktır. Üretilecek otomobilin de geleceğin ihtiyaçlarına uygun olacağından şüphe duymuyoruz. Bununla birlikte bu otomobil tüm Türkiye’nin birikimi ile ortaya çıkacaktır. Bu ürünün çevremizden başlayarak dünyaya pazarlanması konusunda her türlü desteği vereceğimizden emin olabilirsiniz.

Bu proje için daha önceleri başkaları aynı kararlığı göstermiş olsaydı, onların da yanında yer alırdık. Savunma Sanayii’nden iletişim sektörüne, yapay zekaya kadar her alanda Türkiye’nin yeni yatırımlara ihtiyacı var.

ŞİRKETLERİ AÇIKLADI

Ortak girişim grubunda yer alan şirketlerden ilki Anadolu Grup’tur. Harf sırasına göre ikinci babayiğidimiz BMC’dir. Kendilerini tebrik ediyorum. Üçüncü Babayiğidimiz ise Kıraça Holding’tir. Kıraça Hoşding yenilikçiliği ile kısa sürede sektörde hakettiği yeri aldı. Kendilerini tebrik ediyorum. Dördüncü babayiğidimiz Turkcell grubudur. Bu kuruluşumuzu da tebrik ediyorum.  Beşinci ve son babayiğidimiz Zorlu Holding’tir.

 

‘BİNLERCE VATANDAŞIMIZA İŞ SAĞLAYACAK’

Başbakan Yıldırım Türkiye’nin Otomobili Ortak Girişim Grubu Tanıtım Toplantısı’ında açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım’ın açıklamalarındn satırbaşları:

Bugün ülkemiz için ekonomimiz için önemli bir proje için bir araya geldik. Cumhurbaşkanımızın yerli marka otomobil için artık vaktin geldiğini söylemesi etkili oldu. Bu önemli projenin iş dünyamıza da yeni bir heyecan getireceğinden endişem yok. Ülkemizde 15 yıldır gerçekleştirdiğimiz ekonomik büyümeyi büyük projelerle taçlandırdık.

İSTİHDAMIN YÜZDE 6’SI OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE

Son 10 yılda ihracatımız içinde otomotiv sanayi payı yüzde 17 seviyelerinde ulaştı. Türkiye’nin otomobil yapamaması söz konusu olamaz. Bu iş ekonomik ölçeği bulma meselesidir. Türkiye’de Ar-Ge merkezleri içerisinde 83 tane merkez var. Otomotiv sanayi üretiminin imalat sanayi üretimi içindeki payı da yüzde 8 seviyesinde. İstihdamın yüzde 6’sı otomotiv sektöründe.

‘BAŞARILAR DİLİYORUM’

Ülkemizin ekonomik sıçramayı gerçekleştirmek için önemli gördüğümüz yerli otomobilin başlangıcını resmen yapmış bulunuyoruz. Değerli katılımcılar 15 yıldır karşılaştığımız onca engele rağmen Türkiye büyümeye devam ediyor. Hayatın her alanında önemli atılımları gerçekleştirdik. Rekorlara imza attık. Atılan bu adımın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Ortak girişim grubuna başarılar diliyorum. Bu proje bir değil binlerce vatandaşımıza iş sağlayacak. Allah emeklerinizi zai etmesin. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Reklamlar;

İstanbul Arnavutköy de Satılık Daire İlanları İçin Tıklayınız……!