Emlak Acentesi

Satılık,Kiralık,Arsa

Telefon 0 (212) 232 6 232

haber_7f96eb3b-ace5-49ad-aca3-0f09c99ff205_04102021090429764.jpg

Kanal İstanbul gemi kazalarını engelleyebilecek!

4.10.2021 09:04:29

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Boğazı'nda iki yük gemisinin çarpıştı. Son zamanlarda meydana gelen gemi kazaları Kanal İstanbul tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.

 

 

REKLAMLAR

Arnavutköy’de Satılık Arsa İlanlarımız İçin Tıklayınız

Çatalca’da Satılık Arsa İlanlarımız İçin Tıklayınız

Başakşehir’de Satılık Arsa İlanlarımız İçin Tıklayınız

 

 

İstanbul Boğazı’nda 2 gün önce . Haber365'te yer alan habere göre; Boğaz'da meydana gelen kazada çarpışmanın sonrasında Yeniköy önlerinde Türk ve Rus bandralı 2 kuru yük gemisi çarpıştı. Bölgeye kurtarma römorkörleri yönlendirilmişti. Çarpışmanın sonrasında gemilerde hasar meydana geldi. Son günlerde meydana gelen gemi kazaları Kanal İstanbul ile ilgili tartışmaları yeniden hatırlattı. 

İstanbul Boğazı'ndan yılda ortalama 43 bin gemi geçişi gerçekleşiyor. Geçen gemilerin yüzde 30'u petrol veya patlayıcı madde taşıyor. İstanbul Boğazı’nda 50 senede 500'den fazla gemi kazası gerçekleşti. Özellikle tehlikeli madde taşıyan gemilerin kaza yapması korkunç sonuçlar doğurabilir. 

Kanal İstanbul Projesi'nin hedefi İstanbul Boğazı'nın tarihsel ve kültürel dokusunun korunması ve güvenliğinin yükseltilmesi İstanbul Boğazı'nda ilk olarak deniz trafiği sebebiyle artan yükün azaltılması ve Boğaz güvenliğinin arttıtılması. Proje sayesinde gemiler güvenli bir şekilde boğazdan geçiş yapabilecek. Kanal İstanbul'un güzergahı ise Karadeniz kıyısındaki Karaburun'dan başlayacak, Arnavutköy, Esenyurt, Başakşehir, Avcılar ve Esenyurt'tan geçip Marmara'ya Küçükçekmece'den bağlantı yapılacak.

 

 

REKLAMLAR

Arnavutköy’de Satılık Arsa İlanlarımız İçin Tıklayınız

Çatalca’da Satılık Arsa İlanlarımız İçin Tıklayınız

Başakşehir’de Satılık Arsa İlanlarımız İçin Tıklayınız