Emlak Acentesi

Satılık,Kiralık,Arsa

Telefon 0 (212) 232 6 232

haber_7f96eb3b-ace5-49ad-aca3-0f09c99ff205_24082020103749965.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan uçak gemisi yapma talimatı verdi

24.08.2020 10:37:49

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, denizlerde daha caydırıcı olmamız gerektiğini belirtti gemi inşa sektörüne seslendi. Erdoğan, Deniz Kuvvetleri'ne uçak gemisi yapılması konusunda da talimat verdi.

İstanbul Tuzla'daki Desan Tersanesi'nde Yeni Deniz Sistemleri Teslim Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin denizlerde daha caydırıcı olması için gemi inşa sanayisine uçak gemisi yapılması için talimat verdi.

Erdoğan, şunları söyledi "Gemi inşa sektörü burada. Ben şimdi buradan size sesleniyorum. Anadolu'yu inşa ettik. Şimdi gelin artık 1 veya 2 veya daha fazla uçak gemisi de inşa edelim. Herhalde yaparız değil mi? Çünkü denizlerde bu caydırıcılığa ihtiyacımız var. Bu adımı da atmamız lazım."

 

Taşoluk’ta Satılık Arsa İlanları İçin Tıklayın

Arnavutköy’de Satılık Arsa İlanlarımız İçin Tıklayın

Çatalca’da Satılık Arsa İlanları İçin Tıklayın

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şunlar:

"Türkiye savunma sanayinde kararlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Son dönemde sınırlarımız içinde ve dışında elde ettiğimiz pek çok başarıda savunma sanayinin katkısı bulunuyor. Savunma alanında güçlü ve bağımsız olamayan devletlerin geleceğine güvenle bakabilmeleri mümkün değildir. Teknolojik bağımsızlık çok daha kritik hale gelmiştir. Kamu ve özel sektörü olarak hep beraber çalışıyoruz. Elde ettiğimiz her başarıyı, bir sonraki adımın öncüsü olarak görüyoruz. Kamu ve özel sektörü kuruluşlarımızın yürüttükleri her proje geleceğimize güvenle bakmamızı sağlıyor.

TÜRKİYE, 10 ÜLKE ARASINDA

Türkiye, kendi savaş gemisini tasarlayıp üretebilen 10 ülkeden birisidir. İnşa edilen ve modernize edilen deniz araçlarımızın silah, muhabere sistemleri yerli ve milli ürünlerle donatıldı. Tüm bu projelerin tamamlanmasıyla donanmamız dosta güven, düşmana korku salan konumunu güçlendirmiştir. Bu sene denizde ikmal muhabere destek gemisi projesine hız verdik.

"5 BÜYÜK PROJEYİ 5 YIL İÇİNDE HAYATA GEÇİRMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Botlarımızın çoğunu hemen sahaya gönderdik. Tasarımlarıyla, tüm denizdeki kabiliyetleriyle bizim iftihar vesilesi olacak olan bu ürünlerimiz, yurt dışından da ciddi talepleri alacaktır. Bazıları Gölcük'te, bazıları Ege ve Akdeniz'de hizmettedir. Şimdi çok daha büyük projeler üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 5 büyük projeyi 5 yıl içinde hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Test ve eğitim gemimiz Ufuk'u hizmete alacağız. Anadolu denizlerde göreve çıkacak. Savunma sanayisi burada, diyorum ki gelin uçak gemisi inşa edelim. Toplam 6 denizaltımızı devreye alacağız. İHA, SİHA ve TİHA yanında insansız ve otonom deniz araçlarının da dahil olduğu hava, kara ve deniz unsurlarımızın müşterek görev icra etmesidir.

"BEKLENTİMİZ YERLİ TASARIM, İNŞA KONUSUNDA ÇOK DAHA İLERİYE GİTMEK"

Savunma sanayinde takip edilen, üreten, yeniye öncülük eden bir üst aşamaya geçmemiz gerekiyor. Tüm bu projelerde yer alan Deniz Kuvvetlerimizi, özel sektörümüzü, üniversitelerimizi, kobilerimizi tebrik ediyorum. Beklentimiz yerli tasarım, inşa ve yerli katkı konusunda sanayimizi çok daha ileriye taşıyacak bir strateji oluşturmalarıdır.

 

Taşoluk’ta Satılık Arsa İlanları İçin Tıklayın

Arnavutköy’de Satılık Arsa İlanlarımız İçin Tıklayın

Çatalca’da Satılık Arsa İlanları İçin Tıklayın