Emlak Acentesi

Satılık,Kiralık,Arsa

Telefon 0 (212) 232 6 232

haber_7f96eb3b-ace5-49ad-aca3-0f09c99ff205_10092020190805485.JPG

KANAL İSTANBUL

10.09.2020 19:08:05

Kanal İstanbul güzergahı ve geçeceği yerler neresi olacak?


Yapay bir su yolunu içeren projenin güzergahı; tam olarak 45.2 km uzunluğu ile son plana göre Avcılar, Küçükçekmece, Sazlıdere ve Durusu arasını kapsamakta, Küçükçekmece gölünden başlamaktadır. 

Kanal İstanbul güzergahı Marmara Denizi'ni Küçükçekmece Gölü'nden ayıran kıstaktan başlamakta. Sazlıdere ve Altınşehir mahallelerinden devam eden proje Sazlıdere Baraj Havzası boyunca ilerleyecek. Terkos ve Durusu mahallelerinin kenarında da Karadeniz'e ulaşacak. Alan büyüklüğü olarak Arnavutköy 28.6 km, Küçükçekmece 7, Başakşehir 6.5, Avcılar 3.1 km ilçe sınırları içerisinde olması planlanıyor.

 

Diğer ilanlarımız için;

Taşoluk’ta Satılık Arsa İlanları İçin Tıklayın

Arnavutköy’de Satılık Arsa İlanlarımız İçin Tıklayın

Çatalca’da Satılık Arsa İlanları İçin Tıklayın

Haraççı’da Satılık Arsa İlanları İçin Tıklayın

Hadımköy’de Satılık Arsa İlanları İçin Tıklayın


Kanal İstanbul'a neden ihtiyaç duyulduğu ifade ediliyor?


1936 yılında imzalanan Montrö Boğazlar Antlaşması sırasında yıllık 3 bin gemi boğazdan geçmekteydi. Ancak yıllar geçtikçe bu sayı giderek arttı. Gerek boğaz trafiğinin artması gerekse yük gemileri geçiş güzergahları ve planlamaları için alternatif arayışların başlaması projenin tetikleyicisi oldu. Şu anda yıllık 50 bini bulan sayılarda gemi, boğazdan geçiyor. Bu sayının 2050'de 100 bine ulaşması bekleniyor. Günlük balıkçı ve şehir hatları ile 2500 araç boğazı kullanıyor. Süveyş Kanalı'nda yıllık 17 bin gemi geçiyor. Tabiki coğrafyalar nedeniyle karşılaştırmak çok sağlıklı sonuçlar vermeyebilir ancak durum itibarıyla büyük bir fark söz konusu. Bazı hukukçulara göre, bu projenin Montrö Anlaşması'na yönelik de bazı ihlaller doğurabileceği yönünde tartışmalar var.


Kanal İstanbul proje detayları ve geçmişi nedir?


Kanal İstanbul projesi tarih itibarıyla Roma İmparatorluğuna kadar dayanmaktadır. Bunun nedeni İstanbul Boğazına alternatif bir su yolunun yapılma girişimleri ve fikirleridir. 1550 yılında Kanuni Sultan Süleyman Döneminde de gündeme gelmiştir. Yakın bir geçmişte ise Tübitak'ın Bilim ve Teknik Dergisi'nde 1990 yılında "İstanbul Kanalını Düşünüyorum" isimli yazısıyla dönemin Enerji Bakanlığı Müşaviri Yüksel Önem tarafından dillendirilmiştir. 

Resmî adıyla Kanal İstanbul, şehrin Avrupa Yakası'nda hayat bulacak. Hazırda Karadeniz ile Akdeniz arasında alternatifsiz bir geçit olan İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiğini rahatlatmak adına Karadeniz ile Marmara Denizi arasında yapay bir su yolu olma görevini alacak. Kanalın Marmara Denizi ile birleştiği noktada 2023 yılına kadar kurulması öngörülen iki yeni kentten biri kurulacak. 

Kanalın uzunluğu 45 km; genişliği yüzeyde 145-150 m, tabanda ise yaklaşık 125 m olacak. Suyun derinliği 25 m olacak. Bu kanalla birlikte İstanbul Boğazı tanker trafiğine tümüyle kapanarak, İstanbul'da iki yeni yarımada, yeni bir de ada oluşacaktır. Projenin demiryolları ve 3.havalimanı ile de bağlantısı sağlanacak.


Kanal İstanbul'un Proje Maliyeti Nedir?


1500 kişinin istihdam edilmesi planlanan projenin maliyeti 75 milyar TL olarak öngörülüyor. Proje süresinde çıkarılacak olan toprağın da 3. Havalimanı projesinde kullanılması hedeflenmişti, yeni projeler için de kullanılacağı belirtiliyor.

 

 

Diğer ilanlarımız için;

Taşoluk’ta Satılık Arsa İlanları İçin Tıklayın

Arnavutköy’de Satılık Arsa İlanlarımız İçin Tıklayın

Çatalca’da Satılık Arsa İlanları İçin Tıklayın

Haraççı’da Satılık Arsa İlanları İçin Tıklayın

Hadımköy’de Satılık Arsa İlanları İçin Tıklayın