Emlak Acentesi

Satılık,Kiralık,Arsa

Telefon 0 (212) 232 6 232

haber_7f96eb3b-ace5-49ad-aca3-0f09c99ff205_09102017103327641.jpg

Türkiye-ABD Arasındaki Vize Krizi Dünya Basınında!

9.10.2017 10:33:26

HABER ACENTESİ

ABD'nin ve Türkiye'nin karşılıklı olarak vize başvurularını askıya alması dünya basınında yankı buldu. Krizin nedeni ise "ABD konsolosluğu çalışanının casusluk suçlamasıyla tutuklanması" gösterildi.

İstanbul'daki ABD konsolosluğunda bir çalışanın casuslukla suçlanarak tutuklanmasının ardından ABD ve Türkiye'nin karşılıklı olarak vize başvurularını süresiz askıya alması dünya basınında geniş yer buldu.

THE GUARDIAN:

Konsolosluk çalışanının ardından ABDTürkiye'deki vize başvuru işlemlerini durdurdu. İstanbul'daki konsolosluk ekibinden Türk bir çalışanın casuslukla suçlanması 'konsolosluk personeli güvenliği' konusunda soru işaretleri oluşturuyor. İstanbul'da ABD konsolosluğu çalışanlarından birinin tutuklanmasının ardından ABD Türkiye'den yapılan tüm normal vize başvuru işlemlerini süresiz olarak askıya aldı.

Tutuklanan ABD çalışanı ihtilaf yarattı. ABD ve Türkiye karşılıklı olarak vize başvurularını dondurdu. Ankara'daki ABD konsolosluğu artık Türk vatandaşlarına vize vermiyor. Şimdi Türkiye'den de bu karara yanıt geldi ve iki ülke vize başvurularını karşılıklı olarak durdurdu. Washington ve ABD genelindeki tüm Türk konsoloslukları da ABD vatandaşlarının vize başvurularını askıya aldı. Tek istisna ise göçmenlik başvuruları olacak.

Reklamlar;

İstanbul Arnavutköy de Kiralık Daire İlanları İçin Tıklayınız……!