Emlak Acentesi

Satılık,Kiralık,Arsa

Telefon 0 (212) 232 6 232

haber_7f96eb3b-ace5-49ad-aca3-0f09c99ff205_25082020150622054.jpg

Türkiye dünyanın en önde gelen savunma sanayi ihracatçısı olacak

25.08.2020 15:06:21

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan '' Türkiye’nin savunma sanayiinde hedefinin, kritik hiçbir alanda dışarıdan alıma ihtiyaç duymamasıdır’' dedi. 
Tuzla’daki ‘Yeni Deniz Sistemleri Teslim Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, donanmaya katılacak 5 büyük projeyi 5 yıl içerisinde hayata geçirmeyi planladıklarının bilgisini verdi.
Söz konusu programa, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Desan Tersanesi Yönetim kurulu Başkanı Cenk Kaptanoğlu da katıldı.
İlk 100 savunma sanayi şirketi listesinde Türkiye’nin 7 şirket ile temsil edildiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sektörün ihracatının 248 milyon dolardan 3 milyar dolara çıktığını, AR-GE harcamalarının ise 1.5 milyar doları geçtiğini söyledi. Türkiye’nin kendi savaş gemisini tasarlayıp üretebilen 10 ülkeden biri olduğunu vurgulayan Erdoğan, Türk donanmasının dosta güven, düşmana korku verdiğini ifade etti. 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, donanmaya katılacak 5 büyük projeyi 5 yıl içerisinde hayata geçirmeyi planladıklarının bilgisini verdi. İlk 100 savunma sanayi şirketi listesinde Türkiye’nin 7 şirket ile temsil edildiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, sektörün ihracatının 248 milyon dolardan 3 milyar dolara çıktığını, AR-GE harcamalarının ise 1.5 milyar doları geçtiğini söyledi. Türkiye’nin kendi savaş gemisini tasarlayıp üretebilen 10 ülkeden biri olduğunu vurgulayan Erdoğan, Türk donanmasının dosta güven, düşmana korku verdiğini ifade etti.

Taşoluk’ta Satılık Arsa İlanları İçin Tıklayın

Arnavutköy’de Satılık Arsa İlanlarımız İçin Tıklayın

Çatalca’da Satılık Arsa İlanları İçin Tıklayın

-Türkiye’nin tek amacı kendisinin ve dostlarının meşru haklarını korumaktır
Son dönemde, Türkiye sınırları içerisinde ve dışarısında elde edilen birçok başarının arkasında Savunma Sanayii olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu ve özel sektör savunma sanayii kuruluşlarının her üretimlerinin geleceğe güvenle bakılmasını sağladığını dile getirdi. Türkiye’nin gerilimlerin en yüksek olduğu bir coğrafyada bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, böyle bir alanda ancak güçlü ve birlik olunursa ayakta kalınabileceğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin tek amacının kendisinin ve dostlarının meşru haklarını korumak olduğunu ifade etti. Türkiye’nin hedefinin kritik hiçbir alanda dışarıdan alıma ihtiyaç duymayacak şekilde bir savunma sanayi geliştirmek olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’ Ülkemizin savunma sanayi proje stokunu 62'den 700'ün, proje bütçesini 5,5 milyar dolardan 60 milyar doların üzerine çıkartmamızın gerisinde kendimize olan güvenimiz yatıyor. Yüzde 70'leri aşan yerlilik ve millilik oranı önemli olmakla birlikte maruz kaldığımız açık ve gizli ambargoları düşündüğümüzde henüz yetersiz durumdayız. Hedefimiz kritik hiçbir alanda dışarıdan alıma ihtiyaç duymayacak bir savunma sanayi geliştirme ve üretim altyapısı inşa etmektir. Bu aynı zamanda ülkemizin dünyanın en önde gelen savunma sanayi ihracatçılarından biri haline dönüşmesi demektir." İfadelerini kullandı
- Dünyada ilk 100 savunma sanayi şirketi listesinde Türkiye’yi 7 şirket temsil ediyor
Savunma sanayideki firma sayısının 56’dan 1500’e çıkmasının bu alandaki dinamizmi gösterdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sektörün ihracatının 248 milyon dolardan 3 milyar dolara çıktığını, AR-GE harcamasının 1,5 milyar doları geçtiğini söyledi. Türkiye’nin ilk 100 savunma sanayi şirketi listesinde 7 firma ile temsil edildiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’ Şu ana kadar gerçekleştirdiğimiz atılımlar sayesinde bölgesinde oyun kuran, oyun bozan, gelişmeleri yönlendiren bir ülke haline ulaşmamız henüz bir başlangıçtır. Denizcilik, savunma sanayinde en çok projeye sahip olduğumuz ve mesafe kat ettiğimiz alanlardan biridir. Gemi inşaat sektörümüz, 3 kıtada, 9 ülkeye 130 adet deniz platformunun ihracatını gerçekleştirerek 3 milyar dolarlık ihracata imza attı. İlk milli savaş gemisi projemiz olan MİLGEM kapsamında yüzde yüz yerli tasarım olarak geliştirilip üretilen Heybeliada, Büyükada, Burgazada ve Kınalıada korvetlerimiz denizlerde şanlı bayrağımızı dalgalandırıyor’’ diye konuştu.
- Türkiye kendi savaş gemisini tasarlayıp üretebilen 10 ülkeden biridir
Erdoğan, amfibi harekat, araç ve personel nakli, ateş desteği ve doğal afetlerde yardım ile acil destek hizmetleri sağlayan Bayraktar ve Sancaktar gemilerinin geniş bir alanda hizmet verdiğini belirterek, yeni tip denizaltı projesinin ilk denizaltısı Piri Reis'i havuza çekerken, 5. denizaltı olan Seydiali Reis'in kaynak faaliyetlerini de başlattıklarını söyledi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti: 
 
"Türkiye, dünyada kendi savaş gemisini tasarlayıp üretebilen 10 ülkeden biridir. Ayrıca envanterde bulunan birçok deniz aracımız günün şartlarına uygun olarak son teknolojiler eklenerek modernize edildi. İnşa edilen ve modernize edilen deniz araçlarımızın silah, radar, muhabere ve elektronik sistemleri yerli ve milli ürünlerle donatıldı. Milli füzemiz Atmaca'yı da gemilerimize entegre ederek, platform üretimi yanında kritik silah ve sensörlerin yerlileştirilmesinde de önemli aşama kaydettik. Tüm bu aşamaların tamamlanmasıyla donanmamız dosta güven ve düşmana korku salan duruşunu daha da güçlendirmiştir."
- Tüm muharip deniz platformları ileri teknolojiye sahip yerli ve milli sistemler ile geliştiriliyor
İHA, SİHA, TİHA yanında insansız ve otonom deniz araçlarının da dahil olduğu kara, hava ve deniz unsurlarımızın müşterek görev icra edeceği bir seviyeye ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, denizaltıdan uçak gemilerine kadar tüm muharip deniz platformlarını ileri teknolojiye sahip yerli ve milli silah ve sensör sitemlerinin birlikte geliştirildiğini dile getirdi. 2022’de yeni tip denizaltılardan ilki olan Piri Reis’in filoya katılacağını, 2023’te il sınıfı firkateynlerden ilki olan MİLGEM projesinin 5. Gemisini denizlere yolcu edileceğini müjdeleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, denizde ikmal ve muharebe destek gemisi DİMDEG’i ve 2022 yılından sonra her yıl bir tane olmak üzere 6 denizaltını Deniz Kuvvetlerine kazandıracaklarını ifade etti.

Taşoluk’ta Satılık Arsa İlanları İçin Tıklayın

Arnavutköy’de Satılık Arsa İlanlarımız İçin Tıklayın

Çatalca’da Satılık Arsa İlanları İçin Tıklayın