Emlak Acentesi

Satılık,Kiralık,Arsa

Telefon 0 (212) 232 6 232

haber_7f96eb3b-ace5-49ad-aca3-0f09c99ff205_18082020124853236.jpg

Türkiye genelinde 1.5 milyon konutu acilen dönüştüreceğiz

18.08.2020 12:48:52

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Önümüzdeki 5 yılda tüm Türkiye’de 1,5 milyon, İstanbul'da 300 bin konutu acilen dönüştüreceğiz. Bu demek oluyor ki deprem dönüşümünün merkezi İstanbul'dur. Yaptığımız bu iş İstanbul'u kurtarma seferberliğidir." dedi.

Başakşehir Satılık Arsa İlanlarımız İçin Tıklayınız…

Arnavutköyde Satılık Arsa İlanlarımız İçin  Tıklayınız…

Bakan Kurum, Güngören Belediyesini ziyaret ederek, ilçe genelinde yürütülen projeler hakkında bilgi aldı. Ardından Tozkoparan Mahallesine geçen Kurum, "Güngören 1565 Konut ve 55 Ticari Ünite'nin İlk Etap Temel Atma Töreni"ne katılarak, vatandaşlara hitap etti.

Ankara Altındağ'da geçen hafta konut temel atma töreni gerçekleştirdiklerini aktaran Kurum, temmuz ayının son haftasında ise Okmeydanı'nda, daha öncesinde de Zeytinburnu ve Kağıthane'de temel atma törenlerini düzenlediklerini hatırlattı. Kurum ayrıca vatandaşlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletti.

Depremlerden Türkiye'nin çok büyük acılar yaşadığını vurgulayan Bakan Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sevdiklerimizi, canlarımızı kaybettik. İstiyoruz ki bu acılar bir daha yaşanmasın. Son 100 yılda yaşadığımız 60'a yakın deprem nedeniyle 80 bin canımızı toprağa verdik. 2020 yılında ülkemize baktığımızda manzara şudur; bizim cennet vatanımızın yüzde 66'sı deprem riski altında ve maalesef nüfusumuzun yüzde 71'i bu alanlarda yaşıyor. Yaklaşık 60 milyon insanımız deprem tehdidiyle karşı karşıya. Üstelik artık sadece deprem nedeniyle kayıplar yaşamıyoruz. Çünkü ömrünü tamamlamış binalar çökebiliyor. Her geçen gün bir yerde, eskimiş, köhnemiş bir binanın yıkım haberiyle karşı karşıya kalıyoruz."

Depremin değil, sağlıksız binaların insanları öldürdüğüne işaret eden Kurum, felaketlerin bir daha yaşanmaması için sağlıksız konutların yenilenmesi ve bu konutların acilen dönüştürülmesi gerektiğini ifade etti.

Bu dönüşüm için 2002 yılından itibaren tüm tedbirleri alarak çalışmaları kararlılıkla yürüttüklerini dile getiren Kurum, bu proje kapsamında 950 bin aile, 5 milyon vatandaşın ev sahibi olduğu bilgisini verdi.

"TÜRKİYE'DE 1 MİLYON 410 BİN KONUTUN DÖNÜŞÜMÜNÜ TAMAMLADIK"

Kurum, "Tüm Türkiye'de 1 milyon 410 bin konutun dönüşümünü tamamladık. Bugün ülkenin dört bir yanında Türkiye’nin her yerinde kentsel dönüşüm hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 81 ilimizde deprem dönüşüm konutlarımıza hızla devam ediyoruz." diye konuştu.

"DEPREM DÖNÜŞÜMÜNÜN MERKEZİ İSTANBUL'DUR"

Bakan Kurum, Türkiye'de riskli bölgelerin başında İstanbul'un geldiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Maalesef ülkemizdeki riskli bölgelerin en başında da İstanbul geliyor. Bu dönüşümü kararlı bir şekilde yapmalıyız. Bugün hamdolsun İstanbul'un bütün ilçeleri için bir hedef ortaya koyduk. Önümüzdeki 5 yılda tüm Türkiye’de 1.5 milyon, İstanbul'da 300 bin konutu acilen dönüştüreceğiz. Bu demek oluyor ki deprem dönüşümünün merkezi İstanbul'dur. Yaptığımız bu iş İstanbul'u kurtarma seferberliğidir. Bugüne kadar İstanbul’un 39 ilçesinde, 70 bin riskli bina yani 353 bin ev ve iş yerinin riskli olduğunu tespit ettik. Bunun yüzde 85'ini, yani 300 bin ev ve işyerini yıktık. Ayrıca İstanbul’da 65 riskli alanda dönüşüm için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz."  

Esenler'de 60 bin dönüşüm konutu yaptıklarını kaydeden Bakan Kurum, geçen ay Zeytinburnu, Kağıthane ve Okmeydanı'nda 2 bin 63 konut ve işyerinin temellerini attıklarını hatırlattı.

31 Mart yerel seçimlerinde Güngören'de yerinde, hızlı ve vatandaşın rızasıyla dönüşümü yapacaklarını söylediğini hatırlatan Kurum, bugün ilk etabın temelinin atılacağını belirtti.

Kurum, Güngören'de gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projesi hakkında şu bilgileri paylaştı:

"Riskli alanın tamamında 77 blok, 55 de ticari ünite olmak üzere toplam 1620 bağımsız bölüm üreteceğiz. Bu riskli alanın ilk etabını ise şu an üzerinde herhangi bir yapılaşma bulunmayan yaklaşık 9 bin metrekarelik alanda başlatıyoruz. Bu alanda inşa edeceğimiz konutları, metruk binaların dönüşümü için rezerv konut olarak kullanacağız, yani kimseye vermeyeceğiz, bir gelir elde etmeyeceğiz. İlk etabımızı 2021 yılında tamamlayacağız. Modern işyerleriyle bu bölgede ticaret canlanacak, bölgenin marka değeri yükselecek."

Proje kapsamında mevcut dairelerin bedelinin hesaplanacağını dile getiren Kurum, bakanlık olarak aradaki farkı yüzde 30 oranında sübvanse edeceklerini, indirim yapacaklarını ve geri kalan miktarı da uygun ödeme koşullarıyla 15 yıla kadar yayacaklarını belirtti. 

Bakan Kurum, konuşmaların ardından Güngören'deki kentsel dönüşüm projesinin temel atma törenini online olarak gerçekleştirdi.

Daha sonra Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Proje alanını ve Millet Bahçesi Proje alanını ziyaret eden Bakan Kurum, yetkililerden bilgi aldı ve teknik incelemede bulundu.

BAKAN KURUM GÜRÜLTÜ BARİYERLERİNİ İNCELEDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ümraniye'deki Millet Bahçesi'ni de ziyaret ederek yanındaki gürültü bariyerinde incelemelerde bulundu. Otoyolla park arasındaki alanı bölerek gürültüyü azaltan bariyerlerin sağlık açısından önemli olduğunu söyleyen Kurum, insan sağlığını koruma adına bu tarz projeleri geliştirdiklerini vurguladı.

Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin her yer yerinde 2023 yılına kadar 60 bin metrekare gürültü bariyeri yapma hedefiyle yola çıktığımız bir projemiz. Dünya Sağlık Örgütü verilerine baktığımızda İstanbul en gürültülü 5 şehir arasında yer alıyor. Bu anlamda belediyelerimizle birlikte ortak proje yürütüyoruz. Bakanlık olarak, Ümraniye Belediyesine 5 milyon lira hibe desteğinde bulunduk. Yaşam alanlarında gürültü haritaları çıkartılıyor, insan sağlığını etkileyebilecek alanlarda da belediyelerimizle birlikte gürültü bariyeri projemiz var."

Gürültü bariyerleriyle ilgili Ümraniye E-80 Karayolu, Maltepe D-100 Karayolu ve Beyoğlu Haliç güzergahında projelerinin olduğunu kaydeden Kurum, hedeflerinin 2023 yılına kadar en az 60 bin metrekare gürültü bariyeri projesini tamamlamak olduğunu vurguladı.

Kurum, Ümraniye'deki gürültü bariyerinin özellikleri hakkında şu bilgileri verdi:

"Yüksekliği 4 buçuk metrelik, 1.300 metre uzunluğunda ve 6 bin metrekare gürültü bariyerini hemen hemen tamamlamak üzereyiz. Buradaki ses bariyerinin tamamlanması Ümraniye Millet Bahçesi açısından da büyük önem arz ediyor. Çünkü Millet Bahçemiz E-80 Karayolu'nun hemen yanında bulunuyor."

"Gürültü 132 desibeldi 60 desibele düştü"

Gürültü haritasından verileri göstererek örnek veren Kurum, "İlk baştaki verilere baktığımızda, ses 132 desibeldi, gürültü bariyeri projesi tamamlanma aşamasında ve şu anki gürültü haritasına baktığımızda 60 desibele düşmüş durumda. İnsan sağlığını rahatsız etmeyecek desibel 60 desibel olmalı. Şu an ölçtüğümüzde 55 desibel. Tamamen yerli malzemeden, Türkiye'de üretildi." ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum, daha sonra Ümraniye Millet Bahçesi'ni gezdi. Golf arabasıyla parkı dolaşan Kurum, düzenlemelerle ilgili bilgi aldı

Başakşehir Satılık Arsa İlanlarımız İçin Tıklayınız…

Arnavutköyde Satılık Arsa İlanlarımız İçin  Tıklayınız…